Rólunk

A SMart küldetése

A SMart 1998-ban, elsőként Belgiumban alakult meg azzal a céllal, hogy a művészek munkáját segítő szervezeti hátteret hozzon létre. Az alapítók célja az volt, hogy a kreatív szakemberek számára egy olyan támogató környezetet teremtsenek, amiben nem terheli le őket a munkákhoz kapcsolódó adminisztráció és a kiszámíthatatlan pénzügyi környezet. A folyamatosan változó kreatív szektor támogatása valósult meg ezzel a társadalmi-üzleti innovációval.

Nonprofit szervezetként minden nap azért dolgozunk, hogy egyre jobb szolgáltatást nyújtsunk a kreatívoknak.

Főbb értékeink

Non-profit szervezet: rendszerünk a szolidaritáson alapul.

Megoldás-orientált: olyan megoldásokat kívánunk, ami a kreatív szektor igényeit elégítik ki és mindenki számára elérhetőek.

SMart nemzetközi közössége

A nemzetközi színtéren is aktív szervezetként a SMart célja, hogy a helyi igények kielégítő  megoldások mellett a kreatív szektor szereplőinek nemzetközi mobilitását is támogassa.

A SMart-tagországok: Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Magyarország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svédország.

Amit csinálunk:

Európai szintű támogató rendszerek és megoldások.

A kreatív szektort érintő adatok gyűjtése és megosztása.

A SMart tagjainak és a szabadúszóknak hatékony és eredményes képviselet minden platformon.

SMarthu Magyarországon

A SMarthu 20 éves tapasztalatára, a 9 tagország kapcsolati tőkéjére és magyar csapatának tudására, felkészültségére és kompetenciáira építve dolgozik 2015 eleje óta.

A SMarthu kiáll a nemzetközi SMart közösség értékei mellett azzal a céllal, hogy a kreatív szektornak jobb munkafeltételeket, problémamentes alkotói létet és elismertséget biztosítson.

Hiszünk abban, hogy vannak olyan megoldások, amik kockázatmentes és kiszámítható környezetet biztosítanak a kreatív szakembereknek, művészeknek és szabadúszóknak egyaránt.

Bátorítjuk a kreatívok együttműködését is, támogatjuk bármilyen kreatív csapat projektjét. Mint együttműködő partner, biztosítjuk a kreatív produkció megvalósulásához, és a sikeres kooperációhoz szükséges szervezeti hátteret, mindezt úgy, hogy szervezetünk kiáll a szolidaritási elve mellett.